En ny dag randas.

Med en allusion till Lundells låt inleder jag detta mitt andra inlägg på mycket kort tid. Jag antar att det i mitt bakhuvud surrar en röst som kräver ett visst drag av Lundell i min blogg. Sen surrar Östen bland bloggkommentarerna också.

Idag har jag kört vält.

Kritik har riktats mot mitt förra inlägg. Jag är öppen för kritik. Därmed inte sagt att jag gör som kritikerna säger. En del av mig är/vill vara intresserad av vad som händer i världen. Då måste man skriva om politik. Sorry Östen.

Elin har bakat en chokladkaka.

En väldigt fin dag idag. Runt 10-strecket här i Linköping. 18 grader i Götet. Samtidigt som det är skönt att våren kommer tidigt får det en att fundera. När slutar vi att bli nöjda över värmeböljor? När Isarna är helt borta och Nederländerna spolats bort?

Finna ett jobb med nån mening i?

Vad är egentligen ett jobb med mening i? Ska det vara något där man hjälper andra, eller där man hjälper sig själv? Hjälper man andra så hjälper man väl till viss del sig själv också, iaf sin självkänsla. Vad räknas till ett jobb där man i sanning hjälper någon annan? Var drar man gränsen? Jag vill ha ett jobb med mening i.

Det behövs konkurrens för att ett samhälle ska utvecklas.

Alla stora civilisationer har gått under. Konkurrensen som gjorde dessa samhällen till vad de var blev i många avseenden också deras fall. När faller Vår civilisation? Vilka tar över?

- Jofa




Bildt - Persson, Vilken jävla tragedi.

Carl Bildt har en blogg. Göran Persson har ett TV-program. Och av detta blir det soppa. Det är märkligt. Först blev jag förvånad över att Bildt överhuvudtaget hade en blogg. Sen blev jag förvånad över hur mycket han faktiskt bryr sig om vad GP säger i sin lilla tv-serie Ordförande Persson. Förklara Mao-anspelningen för mig, någon. Jag har inte sett mer än 20 minuter av den. Under dessa 20 minuter gick Persson runt och höll Fichtelius i handen medan han berättade om sitt barndoms Harpsund. Under resten av minutrarna fick man se hur Fichtelius och Persson hade problem med kameran. Jag läste någonstans att det var över 100 timmar inspelat material, som man klippt ner till 4 timmar. Saxat från kontrollrummet: Kamerastrul med Fichtan och Persson? 10 min? Klart det ska vara med!

Det har rådit blogghysteri ett ganska bra tag nu. Sån hysteri att t.o.m. min polare
walen skapat en blogg. Med tanke på hans tidigare utdömningar/hånskrattande åt andra bloggare måste detta nyvunna intresse ses som någon sorts insikt från hans sida. Han kanske behöver en kanal där han kan få komma ut med sina tankar. Jag tror det kan bli bra.

Nu är det slut härifrån för den här gången. Jag är så jävla mycket bättre än alla andra bloggare så du ska titta in här igen. Kanske redan om nån dag?

- Jofa